Kneippanje je tudi del ponudbe Kozjanske domačije. Gre za spoznavanje in odkrivanje naravnih metod zdravljenja, kot so jih poznali že naši predniki. Le kdo se še ni po bolezni okrepčal s "kurjo juhico", ali pa si za pomiritev želodca pripravil čaj iz tavžentrože?
V našem kneippovem zeliščnem vrtu si boste lahko v prijetnem ambientu privoščili čebričenje s tradicionalnimi lesenimi čebri. Čebričenje je oblika hidroterapije – zdravljenja z vodo, pri katerem se izkorišča vzgon vode in njen učinek na človeški organizem. Z izmenično uporabo vroče in hladne vode se boste utrdili, si izboljšali prekrvavitev nog ali rok, spodbudili boste presnovo in izboljšali žilni sistem. Po končani terapiji si lahko privoščite počitek sredi zelišč, katerih vonj bo blagodejno vplival na vaše psihofizično počutje.

Vrt sestavljajo označena kneippova zelišča, pot za refleksno masažo stopal in počivalniki. Počivanje je združeno z aromaterapijo, ki jo ponujajo počivalniki, umeščeni med dišavnice. V okviru učne poti boste spoznali vse objekte Kozjanske domačije, se sprehodili skozi zeliščni vrt ter raziskovali barvitost in zanimivost narave …

V kombinaciji z razvajanjem v masažni kadi pod slamnato streho ter sproščanjem v finski savni, po kateri se osvežite v lesenem čebru, boste deležni nove Welness natur ponudbe Kozjanske domačije.

Informativna zloženka (PDF)