Čebelarstvo je slovenska tradicionalna dejavnost, čebelnjak, nekdaj imenovan "ulnjak", pa slovenska posebnost. Kulturno dediščino z novo vsebino predstavlja apiterapevtski čebelnjak na Kozjanski domačiji.

Apiterapija je veda o uporabi čebeljih pridelkov za izboljšanje počutja in zdravja ljudi, preprečevanje bolezni ter za zdravljenje in okrevanje po bolezni.

Apiterapevtski čebelnjak je prostor, kjer lahko posameznik izboljša ali ohranja zdravje in ima možnost z vsemi čutili spoznati čebelo, čebelarjenje in čebelje pridelke.
Mikroklima čebelnjaka ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Zadrževanje v čebelnjaku in vdihavanje zraka, nasičenega z vonjavami iz čebeljih panjev krepi imunski sistem in ima blagodejni vpliv na telo.

Medena masaža je pomirjujoča in ima ugoden vpliv pri odpravljanju posledic stresa in sodobnega načina življenja. Z medeno masažo se iz telesa izločajo strupene snovi, izboljša se cirkulacijo krvi in poživi kožo, ki postane mehka in svilnata na otip.

Čebelji pridelki: med, cvetni prah, propolis, matični mleček in vosek, so nenadomestljiv, dragocen dar narave in jih lahko uživamo v vsakodnevni prehrani.